Email Birma Actie

Deze mail kregen alle vrienden van de Birma Actie:

Lieve allemaal, Het schoolhoofd van de Birma Actie school stuurde mij een leuke email, met het eerste halfjaarrapport van 2014. Daarin stond geweldig goed nieuws. Want negen scholieren volgen inmiddels een HBO opleiding, dankzij de Birma Actie 2013 donaties. Dankzij jullie!

Heel bijzonder

Dat is niet gewoon goed nieuws, dat is serieus bijzonder (*traantje van geluk*)… Want deze 9 tieners zagen niet heel lang geleden hun toekomst somber in, op de vlucht voor het leger, zonder onderwijs. Gelukkig konden ze door de Birma Actie naar school. En dan nu zelfs hoger onderwijs, hoe bijzonder is dat! En dat is heel hard nodig, voor een gefundeerde weg naar een stabiele vrede in Birma.

Hoger onderwijs

Staat die HBO opleiding dan ook in Oost-Birma? Nee, in Thailand. In Oost-Birma is er vrijwel geen hoger onderwijs. Want de Birmese overheid doet er al 60 jaar alles aan om onderwijs in de etnische gebieden tegen te gaan, zoals jullie weten, vanaf het basisonderwijs. Maar inmiddels zijn er in de vluchtelingenkampen in Thailand wel HBO opleidingen, alleen toegankelijk voor een select groepje, hardwerkende studenten. Negen leerlingen van de Birma Actie zijn aangenomen en wonen nu tijdelijk in een vluchtelingenkamp, tot ze klaar zijn met studeren. Dankzij de Birma Actie, die hen financieel ondersteunt.

Vastberaden

Hoog opgeleiden zijn heel hard nodig in een gebied waar generaties nauwelijks onderwijs konden volgen. Scholen waren decennia specifiek doelwit voor militaire acties. Het was een gevaarlijke plek. Ook nog toen de Birma Actie van start ging. Destijds wilden wij vastberaden Birmese kinderen wél onderwijs geven!

En nu:

–          Volgen 9 van hen hoger onderwijs (*pinkt nog een traantje weg*)

–          Gaan er meer meisjes naar school (dankzij de slaapzaal)

–          Zijn de leerlingen minder vaak ziek en is er minder schooluitval, door aangelegde groentetuin en schoolmaaltijden.

–          Is er vernieuwend, innovatief onderwijs, door een visionair Birmees team!

–          En gaat nog altijd 100% van de donaties naar het project

Allemaal dankzij jullie donaties, jullie geven Birma weer een toekomst. Ik hoop dat jullie de Birma Actie blijven steunen!

De opbrengst van de Birma Actie 2013 was uiteindelijk ruim € 1500,- want Bo en Bengt Zwiers en hun nichtje Megan haalden nog € 70,- op door limonade, popcorn en armbandjes te verkopen! Dat is nog eens Lief!!

 ‘Peace is not a dream, it’s you’

Lieve groet,

Klaartje

 

Volg de Birma Actie ook op:

www.humanrightsmedia.eu/birma-actie

En op twitter: @humanrightmedia

Wil je ook vrienden worden van de Birma Actie? Of juist geen informatie meer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar klaartje@humanrighstmedia.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *